29 aprilie- Ziua veteranilor de război

În fiecare an, pe data de 29 aprilie se marchează Ziua Veteranilor de război. Guvernul a hotărât, prin HG nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, ca Ziua veteranilor de război să fie marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Celebrarea Zilei Veteranilor este un prilej potrivit pentru a ne exprima admirația și respectul pentru curajul și sacrificiile făcute în numele libertății și independenței poporului român.

Patriotismul, curajul și demnitatea sunt valori lăsate moștenire de către urmașii noștri, prin faptele lor de vitejie. De aceea, generaţiile prezente şi viitoare au obligaţia de a-şi onora veteranii şi de a păstra mereu vie amintirea celor care şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi, astăzi, să putem trăi liberi.

Ei sunt adevărații eroi ai neamului românesc. Sunt cei care, în acele vremuri, s-au aflat în linia întâi și și-au îndeplinit nobila misiune până la sacrificiul suprem.

În această perioadă ducem un altfel de război, trăim vremuri tulburi cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Însă însușindu-ne lecția lor de patriotism și dârzenie, împreună vom trece cu bine, peste toate.

Gânduri de aleasă preţuire şi profundă recunoştinţă veteranilor de război!

Prefect,

Dan Nechifor