Comunicat de presă

 🔴Până astăzi, 18 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 28 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2901.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 941 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 713 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS).

🔴 Forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat peste 2929 de persoane și 38 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 de lei.

La data de 17.06.2020, polițiștii din cadrul Poliției dintr-un  oraș din Botoșani au depistat un bărbat de 37 de ani care nu respecta măsura izolării la domiciliu, acesta fiind interceptat în timp ce se deplasa pe o strada din localitate. Bărbatul se afla în izolare la domiciliu de pe data de 16.06.2020, însă a părăsit domiciliul pentru a se deplasa la un magazin, conform celor declarate de acesta. În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dipus carantinarea pentru următoarele 14 zile.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani