Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 22 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 30 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2259.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 960 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 729 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS).

🔴 Forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat peste 2488 de persoane și 119 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 40.000 de lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea publică, precum și a răspândirii Covid 19.  Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate 135 de persoane, controlate 49 de autoturisme și aplicate 46 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 27.000 de lei.

La data de 20.06.2020, polițiștii din cadrul unei Secții de poliție rurală, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Suharău, au depistat faptul că un tânăr de 21 de ani, aflat în izolare la domiciliu, a primit în vizită, un tânăr de 18 ani, din aceeași localitate. Tânărul de 21 de ani a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, iar față de persoana cealaltă s-a dispus măsura izolarii la domiciliu pentru 14 zile.

La data de 22.06.2020, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Calea Națională din municipiul Botoșani, au oprit pentru control un autorurism condus de o tânără de 28 de ani, din municipiul Dorohoi, care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu până la data de 27.06.2020. În autoturism, se mai aflau trei persoane, față de care s-a luat măsura izolării la domiciliu. Tânăra de 28 de ani, a fost sancționată contravențional cu avertisment, iar ca măsură complementară a fost dispusă carantinarea acesteia pentru următoarele 14 zile.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani