Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 1 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– în carantină instituționalizată sunt 232 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

– alte 1.886 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

🔴 La nivelul Insectoratului de Jandarmi Județean, 76 de jandarmi cu 9 mijloace auto au participat în ultimele 24 de ore la misiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19, din care 16 jandarmi au executat paza centrelor de carantină, 4 au escortat autovehicule aflate în tranzit de la limita de județ la centrele de carantină, iar 8 au efectuat verificări împreună cu lucrători de poliție la domiciliile persoanelor aflate în izolare. Pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare, jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.700 de lei.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean, au fost efectuate verificări la 1.571 persoane izolate la domiciliu și 195 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 109.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor de izolare în valoare de 1.500 de lei și 12 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste 35.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate. În acest mod, ISU Botoșani asigură suport operațional și flux informațional la nivelul CJCCI și alte misiuni conexe.

🔴  În mod deosebit, ținem să mulțumim și cu recunoștință ne îndreptăm toate gândurile bune spre oamenii cu suflet mare din județul Botoșani care s-au mobilizat și au sprijinit și sprijină în continuare cu materiale de protecție unitățile medicale. Mulțumim pentru dăruire, implicare și solidaritate! Sunteți un exemplu pentru întreaga comunitate! În această perioadă trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și solidaritate, doar împreună și respectând regulile vom trece cu bine peste aceste momente. Noi suntem la datorie! Voi, dragi botoșăneni, stați acasă pentru noi!

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

1 aprilie 2020