Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 6 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– în carantină instituționalizată sunt 455 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19, iar alte 22 au ieșit din carantină.

– alte 1.363 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, au fost escortate la centrele de carantină 40 de persoane. Totodată, dintre cei 88 de jandarmi care au executat misiuni în sistem integrat pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19 și menținerea ordinii și liniștii publice, 27 de jandarmi au fost angrenați în paza centrelor de carantină. În ultimele 24 de ore  au fost aplicate 22 de sancțiuni în valoare totală de 49.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, dar și 9 amenzi pentru tulburarea ordinii și liniștii publice însumând 4500 de lei.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 928 persoane izolate la domiciliu si 156 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 121 sancțiuni contravenționale in valoare totala de peste 337.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea masurilor de izolare in valoare de 40.000 de lei si 111 pentru nerespectarea masurilor privind restrictionarea circulatiei in valoare totala de peste 290.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate. În acest mod, ISU Botoșani asigură suport operațional și flux informațional la nivelul CJCCI și alte misiuni conexe.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

6 aprilie 2020