Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 9 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– în carantină instituționalizată sunt 440 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 112 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, 57 fiind cadre medicale din cadrul blocului central al SJUMBT.

🔴Instituțiile care au beneficiat de materiale de protecție prin  grija Guvernului în perioada 13.03.2020- 08.04.2020 (Dispoziții ale Secretarului de stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență), centralizate și distribuite prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani: Inspectoratul pentru Situații de Urgență BT, Penitenciarul BT, Inspectoratul Județean de Jandarmi BT, Inspectoratul Județean de Poliție BT, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră BT, Unitatea de Primiri Urgențe BT, Serviciul de Ambulanță Județean BT, UM 01251, Direcția de Sănătate Publică BT, Spitalul Județean de Urgență Mavromati cu toate secțiile exterioare, Spitalul Municipal Dorohoi, Centrul de Transfuzii BT, Casa de Asigurări de Sănătate BT, DGASPC BT:

  1. Măști de protecție: 42.120 buc (însemnând mășți chirurgicale, măști de protecție sterile, măști de protecție FFP2, măști de protecție FFP3, măști chirurgicale cu trei pliuri
  2. Mănuși de protecție: 5.800 buc
  3. Combinezoane de protecție: 5.250 buc
  4. Viziere de protecție: 625 buc
  5. Halate U.F. 1.000 buc

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 133.500 de lei, precum și 6 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, însumând 3.000 de lei. 117 persoane izolate la domiciliu au fost verificate în cadrul acțiunilor executate în sistem integrat.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 896 persoane izolate la domiciliu și 113 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.  De asemenea, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 116.000 de lei, dintre care 40 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste 70.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

9 aprilie 2020