Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 18 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– în carantină instituționalizată sunt 306 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 325 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 35 de persoane au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informării GCS- 13).

Personalul de pe Secția de Diabet se întoarce la serviciu, cu mici excepții, cei declarați pozitivi s-au vindecat.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 638 persoane izolate la domiciliu si 15 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.  De asemenea, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 200.000 de lei, dintre care 63 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste  190.000 de lei.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, ăn ultimele 24 de ore au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 50.000 de lei. 10 persoane venite din străinătate, cu 4 autoturisme, au fost escortate de jandarmi la centrele de carantină. 85 de jandarmi au participat la misiunile de ordine publică, din care 24 la centrele de carantină. Au mai fost aplicate 8 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, însumând 2200 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani