Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 19 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– în carantină instituționalizată sunt 219 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 327 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 35 de persoane au fost declarate vindecate. (Decesele sunt transmise în cadrul informării GCS).

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 632 persoane izolate la domiciliu și 21 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 270.000 de lei, dintre care 64 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste  260.000 de lei.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 8000 de lei. 103 jandarmi au participat la misiunile de ordine publică în sistem integrat, din care 28 la centrele de carantină. În această noapte, Lumina Sfântă a Învierii a fost dusă de jandarmi la persoanele cazate în centrele de carantină.

      O persoană care s-a prezentat la un centru de carantină pentru a aduce un pachet a fost sancționată contravențional cu avertisment, după ce jandarmii au găsit o sticlă cu vin la controlul acestuia. Persoana respectivă a susținut că nu știa ce conține pachetul pe care l-a adus la rugămintea unei cunoștințe.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani