Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 22 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 224 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 194.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani,  364 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Dintre acestea 164 sunt cadre medicale (135- Spitalul Județean, 27- Spitalul Dorohoi și 2- Spitalul de Recuperare). Până în prezent, 40 persoane au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-20)

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 24.000 de lei. 114 jandarmi au participat la misiunile de ordine publică în sistem integrat, din care 16 la centrele de carantină.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă în cazul a 279 de persoane fiind, de asemenea, verificate şi 46 localuri publice.  Totodată,  au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 130.000 de lei, dintre care 63 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 250.000 de lei.  În ultimele 24 de ore pe raza judeţului au fost organizate patru acţiuni punctuale pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordoananţele militare, pe raza municipiului Botoşani, oraşelor Ştefăneşti, Flămânzi şi Bucecea. Cu ocazia acţiunilor au fost legitimate 267 de poersoane, verificate 129 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 25.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani