Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 24 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 234 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 213.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani,  407 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 61 persoane au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-22)

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 94 de jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență. Dintre aceștia, 64 de jandarmi au executat misiuni în sistem integrat (patrulare, filtre), 14 au patrulat independent, 14 au asigurat măsuri de ordine publică la centrele de carantină, iar 2 jandarmi au însoțit autovehicule cu persoane care au fost cazate în aceste centre. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, precum și 4 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, însumând 1200 de lei.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost verificate 417 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse in contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația, valoarea acestora depășind 170.000 de lei.  În total, în ultimele 24 de ore polițiștii au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 190.000 de lei.

De asemenea,  au fost organizate 5 acțiuni punctuale pentru verificarea respectarii măsurilor impuse în contextul stării de urgență,  ocazie cu care au fost legitimate peste 220 de persoane și verificate 136 de  autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 35.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani