Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 3 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • în carantină instituționalizată sunt 358 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 353.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 483 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 186 de persoane au fost declarate vindecate. (Decesele sunt transmise în cadrul informării GCS-32).

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, in sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. Astfel, aceștia au  efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse in contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei, dintre care 70 de sancțiuni in valoare de peste 170.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

🔴 În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani 109 jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, asigurare ordine publică la centre de carantină, misiuni de ordine publică, verificări persoane izolate la domiciliu, însoțire convoaie). Au fost aplicate  cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani