Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 9 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • în carantină instituționalizată sunt 385 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 307.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 580 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 237 de persoane au fost declarate vindecate. (Decesele sunt transmise în cadrul informării GCS-36).

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, in sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. În ultimele 24 de ore au fost organizate doua acțiuni punctuale pe raza municipiilor Botoșani si Dorohoi.  Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate peste 170 de persoane și verificate peste 40 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 14.800 de lei.

🔴 În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani, 88 de jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, 20 au asigurat ordinea publică la centrele de carantină din județul Botoșani, urmărind respectarea regulilor stabilite. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, misiuni de ordine publică, însoțire convoaie, acțiuni punctuale). În plus, jandarmii execută permanent misiuni de pază și protecție instituțională la cele 14 obiective din competență.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani