Comunicat de presă

 🔴Până astăzi, 20 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 260 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 1036.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 685 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 397 au fost declarate vindecate. Din totalul botoșănenilor testați pozitiv, 269 sunt cadre medicale dintre care 204 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-41).

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat peste 497 de persoane și 33 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.800 de lei.

De asemenea, pe raza județului au fost organizate 11 acțiuni punctuale pentru verificarea respectării legislației în vigoare ocazie cu care au fost legitimate peste 500 de persoane și controlate peste 150 de autovehicule. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 33 de sancșiuni contravenționale în valoare de peste 13.700 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani