Comunicat de presă

 🔴Până astăzi, 23 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 162 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
– la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 1594

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 704 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 430 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-42).

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat peste 1173 de persoane și 29 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 37 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 35.000 de lei.

La data de 22.05.2020, doi bărbați de 39, respectiv 27 de ani din județul Botoșani, care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu, au fost depistați de către polițiști pe raza localității de domiciliu. Cei doi au fost sancționați contravențional cu avertisment, iar ca măsură complementară s-a dipus carantinarea acestora pentru următoarele 14 zile.

• Polițiștii din cadrul unei secții de poliție a unui oraș de pe raza județului Botoșani au depistat pe stradă, doi bărbați, de 43, respectiv 35 de ani, din orașul săveni, care ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei fiecare, dispunându-se, totodată, măsura carantinării pentru următoarele 14 zile.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.
🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani