Comunicat de presă

 🔴Până astăzi, 24 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 100 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2033.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 710 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 446 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-42).

🔴 În cursul zilei de astăzi, două autocare cu 36 de cetățeni sri-lankezi s-au pus în mișcare cu destinația Aeroport Otopeni, în vederea întoarcerii în țara lor. Este vorba despre 35 de cetățeni sri-lankezi care au ieșit din carantină și un cetățean sri-lankez externat din spital în cursul zilei de astăzi.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, in sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. În ultimele 24 de ore au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 53.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani