Comunicat de presă

  🔴Până astăzi, 26 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 51 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2600.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 726 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 470 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-45).

 🔴Ieri după-amiază, un echipaj de jandarmi a depistat în zona Pieței Centrale din municipiul Botoșani o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1000 lei, fiind dispusă și măsura complementară de carantinare a acestuia într-un centru pentru următoarele 14 zile.

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, in sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. La data de 25.05.2020 polițiștii din cadrul unui post de poliție din județ, în timp ce efectuau activități de verificare a persoanelor aflate în izolare, au depistat un bărbat de 39 de ani care se află în vizită la o persoană aflată în izolare, respectiv, un bărbat de 34 de ani, venit din Italia în data de 16.05.a.c. Acesta din urmă a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei pentru faptul că a primit în vizită o altă persoană. Bărbatul de 39 de ani, a intrat de asemenea, în autoizolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile.

 🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani