Comunicat de presa

 🔴Până astăzi, 27 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 37 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2873.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 734 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 489 au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 276 sunt cadre medicale, 230  fiind declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-45).

🔴Personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani a participat la misiunile organizate în contextul stării de alertă, independent și în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Botoșani. De asemenea, jandarmii au asigurat măsurile de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină, precum și paza și protecția instituțională a obiectivelor din competență.

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, polițiștii au acționat în teren, in sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. În ultimele 24 de ore au fost aplicate 15 sanctiuni contravenționale in valoare totala de 3.500 de lei. De asemenea, au fost organizate 4 acțiuni punctuale pentru verificarea respectării prevederilor legale aflate în vigoare. Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate peste 300 de persoane, verificate 63 de autovehicule și aplicate 6 sancțiuni contravenționale.

La data de 26.05.a.c., polițiștii de la o secție comunală din județ, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe raza unei alte localități un tânăr de 30 de ani, care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu. Tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus carantinarea acestuia pentru următoarele 14 zile.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani