Comunicat de presă

 🔴Până astăzi, 28 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 19 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2966.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 739 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 492 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-45).

🔴Jandarmii botoșăneni au participat la misiunile organizate în contextul stării de alertă, independent și în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Botoșani. Pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție în vederea limitării riscului de infectare cu coronavirus, doi bărbați care ,,nu cred în COVID” – după spusele lor  și nu purtau mască de protecție în hala de carne din Piața Centrală, respectiv într-un magazin din zona Centrului Vechi al municipiului Botoșani, au fost amendați cu câte 500 de lei. Purtarea măștii de protecție în spații închise este obligatorie pe durata stării de alertă, sancțiunea contravențională care poate fi aplicată fiind cuprinsă între 500 și 2500 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, polițiștii au acționat în teren, in sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. În ultimele 24 de ore au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 3.700 de lei. De asemenea, au fost organizate 3 acțiuni punctuale pentru vetificarea respectării prevederilor legale aflate în vigoare. Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate peste 100 de persoane, verificate 43 de autovehicule și aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1700 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani