Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 4 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 16 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2857.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 796 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 555 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS- 51).

🔴În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică au acționat în teren, în sistem integrat. pentru prevenirea și combaterea criminalității pe acțiuni specifice stării de alertă instituite pe teritoriul României.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, un bărbat dintr-o comună din județ, aflat într-un centru de carantină din municipiul Botoșani, a fost sancționat contravențional de jandarmi de două ori în această noapte. Prima dată, puțin după miezul nopții, bărbatul în vârstă de 43 de ani a părăsit fără motiv camera în care era cazat și a tulburat liniștea celorlalte persoane carantinate prin strigăte și larmă, fiind amendat cu 1000 de lei. Mai spre dimineață, la ora 05.15, a părăsit din nou camera fără aprobare, în acest caz fiind amendat cu 700 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite de autoritățile competente în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

 🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani