Comunicat de presă

 🔴Până astăzi, 5 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 18 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2807.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 812 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 563 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS- 51).

🔴Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor față de un bărbat de 70 de ani din municipiul Botoșani. La data de de 04.06.2020, acesta a părăsit  compartimentul triaj din cadrul UPU Botoșani, fără acordul cadrelor medicale, fiind suspect de Covid 19. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul se afla la locuința sa din municipiul Botoșani, însă nu răspundea solicitărilor de a deschide ușa imobilului și nici la numărul de telefon. Întrucât existau suspiciuni cu privire la existența unei stări de pericol asupra sănătății și integrității vieții acestuia, s-a solicitat sprijinul ISU Botoșani – Descarcerări, care au procedat la deblocarea ușii de acces în imobil. Bărbatul de 70 de ani a fost identificat într-o cameră a imobilului,  conștient, însă acuza o stare de rău. Acesta a fost preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la spital. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să se dispună măsuri.

 🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani