Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 8 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
– la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 2733.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 833 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 599 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS- 53).

🔴 Forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat peste 2626 de persoane și 116 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă.
În urma neregulilor constatate s-au aplicat 51 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea publică, precum și a răspândirii Covid 19.
Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate 525 de persoane, controlate peste 100 de autoturisme și aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 53.000 de lei.

Un bărbat de 34 de ani dintr-o comună din județul Botoșani, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu și plasat în carantina pentru inca 14 zile.
Acesta a fost depistat de polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ 282 B din localitatea Prăjeni, deși trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 11.06.2020.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020, prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani