Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 9 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 19 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 3002.

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 836 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 606 au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 280 sunt cadre medicale (medici- 33, asistenti- 139, infirmieri- 73, personal auxiliar- 35), 255 fiind declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS- 53).

🔴În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, polițiștii botoșăneni au verificat peste 2909 de persoane și 75 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 38.000 de lei.

      Au fost organizate 3 acțiuni punctuale pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea publică, precum și a răspândirii Covid 19. Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate 62 de persoane, controlate peste 100 de autoturisme și aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 700 de lei.

             La data de 08.06.2020, polițiștii din cadrul Secției de Poliție dintr-un oraș din Botoșani, au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 60 de ani, dintr-o comună din județul Botoșani, nu respectă izolarea la domiciliu. Echipajul direcționat la fața locului l-a identificat pe bărbatul de 60 de ani, la aproximativ un kilometru de locuința sa, deși acesta trebuia să stea în izolare la domiciliu până în data de 20.06.2020. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost introdus într-un centru de carantină pentru următoarele 14 zile.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.  Precizăm că, începând cu data de 15.05.2020,  prin Hotărârea nr. 24/14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani