Comunicat de presă – Întâlnire cu primarii

Azi, 05.03.2020, ora 10.00, Prefectul județului Botoșani,  Valentin Alexandru Colbu a convocat primarii și reprezentanții UAT-urilor de pe raza județului la o întâlnire de lucru.

În cadrul ședinței au fost dezbătute principalele probleme cu care se confruntă la acest moment administrațiile locale. La întâlnire au fost invitați și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Botoșani care au realizat o scurtă prezentare despre măsurile și acțiunile specifice pe care trebuie să le întreprindă autoritățile și unitățile administrativ teritoriale în contextul evoluției noii infecții cu coronavirus – Covid 19.

Tot în cadrul ședinței au fost discutate si evoluția pestei porcine africane la porci domestici și mistreți cât și evoluția gripei aviare și măsurile de prevenire a acestora pe raza județului Botoșani. Cu această ocazie s-a făcut un apel către autoritățile publice care au în administrare puncte de trecere a frontierei și autorități publice care au în administrare drumurile publice sa înceapă o procedură în vederea achiziționării unor echipamente moderne de dezinfecției în vederea combaterii și prevenirii pestei porcine africane. Aceste echipamente pot fi achiziționate prin fonduri nerambursabile prin sub-măsura 5.1 – ”Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale”

 

Cancelaria prefectului,

5 martie 2020