Comunicat de presă – videoconferință

Începând cu ora 11.00, în cadrul Palatului Administrativ a avut loc o ședință de lucru în sistem videoconferință, unde s-a discutat despre coordonarea măsurilor dispuse la nivel central și județean pentru combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

La ședință au participat Secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și Secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, Gheorghe Sorescu.

În cadrul videoconferinței, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a explicat prefecților măsurile decise în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Prelucrarea personalului din teritoriu este necesară și se face în mod constant în scopul coordonării și aplicării unitare a măsurilor dispuse de la nivel central.

De asemenea, prefecților li s-a transmis să asigure permanența, să actualizeze modul în care se face înlocuirea personalului implicat în gestionarea situațiilor legate de virusul COVID – 19 (coronavirus) și să ofere sprijin Direcțiilor de Sănătate Publică pentru realizarea anchetelor epidemiologice.

La aceasta videoconferință accesul presei nu a fost permis.