Evenimentele dedicate Zilei Naționale, un succes datorită botoşănenilor

În acest an, Ziua Naţională a avut o însemnătate deosebită pentru că s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire care a făcut România. Ca atare, mulţumim botoşănenilor care au participat la ceremonia militară din Piaţa 1 Decembrie 1918 şi apoi la parada militară, la expoziţia de tehnică şi echipamente militare precum şi la retragerea cu torţe. Imaginea sutelor de botoşăneni care au urmărit parada şi au urmat plutoanele de militari pe traseul stabilit a fost impresionantă.
Evenimentele organizate au implicat atât Instituţia Prefectului şi serviciile subordonate cât şi multe instituţii care şi-au adus aportul, dovedind disponibilitate, eficienţă şi respect faţă de botoşăneni. Conducerea Instituţiei Prefectului apreciază în mod deosebit sprijinul Consiliului Judeţean şi al Direcţiilor subordonate precum şi al Primăriei Botoşani, menţionând totodată şi contribuţia semnificativă a Direcţiei Judeţene pentru Cultură.
Mulţumim tuturor structurilor MApN din Garnizoana Botoşani, MAI- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră dar şi Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale, pentru implicare.
De asemenea, mulţumim Muzicii Militare a Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt” Iaşi şi Orchestrei Militare a Brigăzii I- Infanterie Motorizată Bălţi, Republica Moldova pentru că au acceptat invitaţia de a participa la parada militară şi la retragerea cu torţe de la Botoşani dar şi pentru spectacolul oferit botoşănenilor în faţa Palatului Administrativ.
Alături de noi, la evenimentul din Centrul Istoric al municipiului, au fost peste 150 de copii şi tineri din comunele Băluşeni, Cordăreni, Cristeşti, Curteşti, Truşeşti, Vârfu Câmpului, Vlădeni şi Vorona dar şi elevi de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu”, care şi-au îndeplinit misiunea de a fi purtători ai drapelelor tricolore.
Mulţumim părintelui protopop Lucian Leonte şi părintelui paroh Partenie Apostoaie de la Biserica Vovidenia pentru sprijinul acordat prin împărţirea de ceai cald atât copiilor cât şi militarilor  angrenaţi în acţiuni.
Componenta cultural- istorică a evenimentelor a fost asigurată de Corurile reunite conduse de prof. Laurenţiu Palade, inspector şcolar, dar şi de dr.col (r) Sergiu Balanovici, şeful Secţiei Memorialistică a Muzeului Judeţean, cărora le mulţumim şi îi asigurăm de toată preţuirea noastră. Un rol extrem de important au avut artiştii botoşăneni care au răspuns provocării lansate de Instituţia Prefectului în luna octombrie şi au creat lucrări având ca temă Centenarul. Le mulţumim şi elevilor Alexandru Breşug şi Delia Apostoliu, preşedintele, respectiv secretarul Consiliului Judeţean al Elevilor pentru prezentarea momentului istoric 1 Decembrie 1918.

Mai multe fotografii de la evenimente găsiţi pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului, https://www.facebook.com/prefecturabotosani