Investiţii cu rol deosebit de important pentru cetăţenii judeţului, în atenţia Ministerului Apelor şi Pădurilor

Judeţul Botoşani are şanse să beneficieze de noi investiţii importante, în urma vizitei efectuate de către ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, la Vârfu Câmpului.
Însoţit de prefectul Dan Şlincu, preşedintele CJ, Costică Macaleţi, precum şi de parlamentari botoşăneni, ministrul Deneş s-a întâlnit la acumularea de la Vârfu Câmpului, începută în urmă cu peste 30 de ani, cu primarul comunei, Maria Huţu, dar şi cu edilii din comunele limitrofe. Cum proiectul noii acumulări, care să o înlocuiască pe cea de la Bucecea, este situat parțial și pe teritoriul comunei sucevene Zvoriştea, la întâlnire a participat și prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.
De asemenea, ministrul Apelor și Pădurilor s-a întâlnit, la sediul Instituţiei Prefectului- Judeţul Botoșani, cu primarii din judeţ, pentru a prelua solicitările fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, dar și pentru a avea o ședință de lucru cu specialiștii din domeniul silvic, cu proprietarii de păduri și reprezentanți ai unităților economice care au ca obiect de activitate prelucrarea masei lemnoase.

”Dimineață am vizitat două obiective importante – acumulările Vârful Câmpului și Bucecea – pentru a le vedea în realitate și pentru a lua deciziile corecte, pe realitățile existente în teren. Am vrut să aflu  problemele cu care vă confruntați în materie de ape, păduri, fond cinegetic, astfel încât atunci când voi creiona decizii și politici publice, inclusiv în ceea ce privește județul Botoșani, să am mesajul transmis de dvs. din realitatea cu care dvs. vă confruntați și pe care trebuie să o prezentați. Vom avea discuții și la toate problemele pe care le veți spune vom găsi împreună – cu decidentul politic, cu reprezentanții guvernului în teritoriu, soluții;  pentru că soluțiile pe care noi trebuie să le găsim sunt soluțiile pe care trebuie să le oferim problemelor oamenilor care v-au delegat prin votul pe care vi l-au dat ca să prezentați aceste probleme. Vă vom prezenta detalii legate de investițiile pe care le-a creionat ministerul în materie de ape, păduri”, le-a comunicat celor prezenți ministrul Ioan Deneș.
Deplasarea ministrului Apelor și Pădurilor în județul Botoșani a continuat cu o vizită la Primăria Dorohoi și o analiză, la fața locului, în zona râului Buhai (zona afectată de inundații), acolo unde urmează să fie amenajată o acumulare nepermanentă, care să împiedice alte dezastre, similare celui din 2010, atunci când municipiul a fost afectat grav de fenomene meteorologice deosebite.