Ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani – 7 septembrie 2023

Astăzi, 7 septembrie 2023, ora 11:00, a avut loc ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani, prezidată de prefectul județului, Sorin Cornilă.

În debutul întâlnirii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a prezentat ordinea de zi și a explicat oportunitatea convocării Colegiului Prefectural.

Sorin Cornilă: „Ședința de astăzi este foarte importantă, informațiile prezentate astăzi ne vor face să devenim mai responsabili în ceea ce privește asigurarea de condiții bune în unitățile de învățământ din județul Botoșani, astfel încât procesul educațional să se desfășoare fără probleme în anul școlar care va începe luni, 11 septembrie 2023.”

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, domnul Bogdan Suruciuc a prezentat sinteza raportului încheiat de către comisiile mixte de control constituite prin OP nr. 347/01.08.2023, ca urmare a verificării stadiului de pregătire al unităților şcolare din Județul Botoșani, pentru anul şcolar 2023-2024.

Şeful Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Comisar de poliţie, Gheorghiescu Daniela a prezentat obligațiile autorităților administrației publice locale în ceea ce privește asigurarea siguranței în unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani și măsurile din Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2023/2024.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Botoșani, domnul Teodor Ferariu, a prezentat o informare privind organizarea și funcționarea cabinetelor medicale școlare la nivelul Județului Botoșani.

”Sunt elemente care pot fi îmbunătățite, dar constatat cu responsabilitate, în urma unei analize atente, un progres la nivelul județului Botoșani, în ceea ce privește unitățile de învățământ și tot ceea ce ține de organizarea lor. Am avut și avem în continuare diverse proiecte, cu finanțare europeană și cu finanțare guvernamentală, proiecte realizate de primari și în urma cărora se văd rezultatele. M-am implicat direct, am ținut legătura cu domnii primari, i-am susținut să acceseze aceste proiecte ca să schimbăm în bine calitatea actului educațional în județul Botoșani. Voi face același lucru și în continuare. Prezentarea care a fost făcută de domnul inspector școlar general a fost cât se poate de exactă, de reală, de transparentă, ca să știm exact unde suntem și ce putem îmbunătăți de aici încolo. În ceea ce privește cele 20 de unități de învățământ din județ care au toaletele în curte, dintr-un total de peste 470, voi avea o discuție cu primarii care administrează aceste unități de învățământ, dacă nu au plan, să aloce fonduri și să construiască toatele în corpurile  de școală. Pentru majoritatea dintre ele există linii de finanțare și vor fi reabilitate și acestea 20.
În final, vă comunic faptul că în data de 16 septembrie se va organiza la nivel național ”Ziua de curățenie națională 2023”  și vă adresez rugămintea să vă alăturați voluntarilor din județ, așa cum ați făcut-o din anul 2010 încoace. Am și convocat o întâlnire de lucru, luni 11 septembrie în care vom stabili toate detaliile de organizare a acestei campanii și de implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră cu personalul din subordine, ca să transmitem un semnal puternic în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, ar trebui să ne implicăm cu toții.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Materialele prezentate sunt publicate pentru consultare/informare pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Botoșani:

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/colegiul-prefectural/