Galerie foto

Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani a prezentat joi raportul de evaluare a activităţii din anul 2017 în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.


Secretarii unităţilor administrativ teritoriale din judeţ au avut astăzi prima întâlnire din acest an cu juriştii Instituţiei Prefectului. Întrevederea a avut drept scop detalierea controalelor de fond şi tematice aferente anului 2018.


Înconjurat de membrii familiei, strângând mâinile ce i se întind şi zâmbind cu ochii în lacrimi tuturor celor care-i trec pragul cămăruţei în care-şi trăieşte cei 105 ani, lt. (rtr) Vasile Chipoancă a fost din nou eroul comunităţii din Băbiceni, Durneşti.


Învestirea în funcţie a subprefectului Daniela Lozneanu a avut loc în prezenţa secretarului de stat din MAI, comisarul şef Mihai Dan Chirică. După ceremonie, oficialul MAI a vizitat sediile Serviciilor locale de Paşapoarte şi de Permise şi Înmatriculări, în contextul în care ambele se confruntă cu deficit de personal.


De la jumătatea lunii decembrie, Instituţia Prefectului – Judeţul Botoşani a primit colindători şi urători din întreg judeţul. Frumuseţea tradiţiilor păstrate de ani de zile şi sensibilitatea colindelor interpretate au impresionat conducerea instituţiei.


Ceremoniile dedicate Zilei Naţionale au avut, în 2017, câteva elemente de noutate. Oficialii au fost însoţiţi în Centrul Istoric al municipiului Botoşani de preşcolari şi elevi îmbrăcaţi în costume naţionale, iar Imnul de Stat al României a fost interpretat de cele patru interprete de muzică populară reunite în grupul “Fetele de la Botoşani” – Iustina Irimia – Cenuşă, Simona Mazăre, Lorena Dupu şi Loredana Călin.