Ședință Colegiu Prefectural al județului Botoșani – 30 mai 2024

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a prezidat astăzi ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani, care s-a desfășurat în Sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ.

În debutul ședinței, prefectul județului Botoșani a anunțat modificarea componenței Colegiului Prefectural.

Sorin Cornilă: ”Vă informăm că doamna Diana Geanina Pelinescu a fost numită, începând cu data de 22.04.2024, pe funcția publică temporar vacantă de director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani, ca urmare a detașării temporare a domnului Sebastian Tocariu la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială. Doamna director, vă doresc mult succes în activitate și vă asigur de sprijinul Instituției Prefectului în toate activitățile dumneavoastră!”

S-a intrat apoi pe ordinea de zi a ședinței, domnul colonel Petru Pălimariu – Prim Adjunct al inspectorului șef, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” Botoșani a prezentat situația privind ”Prevenirea incendiilor la unități spitalicești și de asistență socială”.

În continuare, domnul Mirel Rogalschi – comisar şef adj. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Botoșani, a prezentat Rezultatele activității de control desfășurate în perioada sărbătorilor pascale.

Ședința a continuat cu prezentarea de către doamna Diana Geanina Pelinescu – director executiv Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoșani a raportului privind structura şi evoluţia plăţilor aferente beneficiilor de asistenţă socială, la nivelul judeţului Botoșani.

Domnul Marin Aostăcioae – director, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Botoșani a prezentat situația privind pregătirea sistemului de irigații funcționabil la nivelul județului Botoșani pentru anul 2024.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Domnule director, cereți sprijin, avem 10 sisteme de irigații, din care funcționale 5. Județul Botoșani este mărginit de două mari râuri, Prutul și Siretul, suntem al doilea județ ca suprafață de luciu de apă din România și problema noastră principală este apa. Avem o companie de apă în colaps, nu reușim să ne dezvoltăm ca să asigurăm fermierilor și agricultorilor apă și nu am văzut nici un progres. S-au contractat pentru irigații un număr de 5086 de ha și cererea este din ce în ce mai mare.”

Potrivit Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Botoșani, pentru anul 2024 sunt pregătite pentru irigații un număr de 5 sisteme de irigații, cuprinzând 6 stații de pompare și 21 de km de canale, deservind 10.486 ha.

Dinte acestea, s-au contractat pentru irigații un număr de 5.086 de ha în cadrul a 15 contracte încheiate de 3 Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, 10 societăți comerciale agricole și două persoane fizice.

Materialele prezentate în cadrul ședințelor Colegiului Prefectural sunt publicate pentru consultare pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Botoșani:

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/colegiul-prefectural/