Atenționare pentru botoșanenii care merg în Provincia Antwerpen – Belgia

Ambasada României în Regatul Belgiei a transmis o serie de precizări cu privire la măsurile ce se impun a fi luate de către cetățenii români ce urmează să se deplaseze în provincia Antwerpen din Regatul Belgiei, în vederea desfășurării unor activități agricole.

Astfel, în contextul eventualelor deplasări ale cetățenilor domiciliați pe raza județului Botoșani, în regiunea Antwerpen din Belgia, pentru desfășurarea de activități sezoniere în Belgia și în raport cu evoluția crizei sanitare generată de virusul SARS-CoV-2, vă informăm că trebuie să luați în considerare, să cunoașteți și să respectați, toate măsurile sanitare de protecție și de igienă în vigoare în statul belgian, inclusiv obligativitatea purtării măștii de protecție și prezentarea certificatului verde COVID care atestă vaccinarea, trecerea recentă prin boală sau testarea cu rezultat negativ.

Autoritățile locale belgiene recomandă vaccinarea, fie înainte de deplasarea în Belgia, fie la sosirea pe teritoriul acestui stat.

Condițiile de călătorie se pot modifica. Urmăriți permanent informațiile actualizate cu privire la condițiile de intrare în Belgia! https://www.mae.ro/travel-conditions/3673.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-urile Inspecției Muncii și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale accesând următorul link: https://www.inspectiamuncii.ro/ – Munca sezonieră în străinătate