Comunicat de presă, 25 noiembrie 2021

Informăm că, Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, s-a întâlnit astăzi, 25 noiembrie 2021, cu reprezentanții Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din Cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, ai sindicatului Polițiștilor din România ”Diamantul”, ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalul Contractual – Organizația Botoșani, ai Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră – Filiala Botoșani și ai Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare – Filiala Botoșani.

Aceștia i-au prezentat domnului prefect principalele revendicări. Este vorba despre deficitul grav de personal în urma căruia a rezultat suprasolicitarea polițiștilor la locul de muncă, condițiile improprii de muncă, mai ales în mediul rural unde nu există grupuri sanitare, uniforma neadecvată exercitării atribuțiilor de serviciu pentru polițiștii din neoperativ și acordarea diferențială a unor sporuri pentru polițiști care desfășoară aceeași muncă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluționării, a tuturor revendicărilor către miniștrii de resort. Totodată, săptămâna viitoare va fi organizată o ședință a Comisiei de Dialog Social.