Comunicat de presă

🔴Până astăzi, 2 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

– în carantină instituționalizată sunt 252 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

– alte 1.580 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

🔴Totodată, potrivit Direcției de Sănătate Publică:

  • aparatul de testare pentru noul tip de coronavirus va fi montat la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
  • până la acest moment, doar Secția de Diabet din incinta blocului central al Spitalului Județean de Urgență Mavromati este închisă, ca urmare a confirmării existenței coronavirus la parte din personalul medical.

🔴 La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, 88 de jandarmi au participat în ultimele 24 de ore la misiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19, fiind aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.100 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, precum și 6 sancțiuni însumând 2.800 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. De asemenea, au fost escortate 4 autovehicule în care se aflau 16 persoane de la limita de județ până la centrele de carantină, a căror pază este asigurată cu efective de jandarmi.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean, au fost efectuate verificări la 1.659 persoane izolate la domiciliu și 153 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 118.000 de lei, dintre care 31 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste 68.000 de lei.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate. În acest mod, ISU Botoșani asigură suport operațional și flux informațional la nivelul CJCCI și alte misiuni conexe.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani