Comunicat de presă

Astăzi, 14 martie 2020, a avut loc, la Instituția Prefectului Botoșani, ședința Grupului de Suport Tehnico- Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României, în cadrul căreia s-au adus la cunoștință prevederile Hotărârii nr. 8 din 12.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus.

Astfel, pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic, s-a aprobat închiderea temporară, pe o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii, a punctului de trecere a frontierei cu Republica Moldova în care se înregistrează un trafic redus, respectiv cel de la Rădăuți- Prut.

Totodată, având în vedere evoluția fenomenului COVID-19, începând de astăzi, de la 15.00, prin Ordin al Prefectului Dan Nechifor, în calitate de președinte al C.J.S.U. Botoșani se activează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, din care vor face parte câte un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga”, al Inspectoratului de Poliție Județean, al Inspectoratului de Jandarmi Județean “General de Brigadă Tudor Luchian”, al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, al Serviciului de Ambulanță Județean și al Unității de Primiri Urgențe – UPU- SMURD.

În vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, Centrul Județean de Coodonare și Conducere a Intervenției pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0231.508.155.

Cancelaria prefectului,

14.03.2020