Garanții legalității din comune și-au făcut asociație

68 din cei 70 de secretari generali ai comunelor din Botoșani au aderat la recent înființata Asociație a Secretarilor Generali de Comune, prima ședință de lucru având loc vineri, 21 mai, în Sala Iorga a Prefecturii. Dan Nechifor, prefectul județului, a fost invitat pentru a saluta inițiativa și mai ales viteza de reacție cu care secretarii au devenit membri în noul organism.

Constituirea în structuri ce să apere drepturile  secretarilor este o inițiativă declanșată la nivel național, însă județul Botoșani este pe locul I pe țară la ponderea de membri deja înscriși.

”Salut această inițiativă și, spun încă o dată, consider că secretarii generali trebuie să aibă o independență totală față de primari, subordonarea fiind doar față de secretarul general al județului.” Neutralitate” și ”apolitic” ar trebui să fie caracteristicile principale ale misiunii la care v-ați angajat. Citeam în media că anumite voci acuzau ”haos în administrația publică”. Această asociație și faptul că în sfârșit aveți o voce prin care să vă solicitați apărarea drepturilor atât la nivel local, cât și la nivel central, este încă o dovadă că nu e deloc așa.”, le-a transmis prefectul celor câteva zeci de secretari generali.

Pe ordinea de zi a primei ședințe a noii asociații a fost prezentarea structurii de conducere, comisiile de lucru, vicepreședinții și președintele în persoana lui Vasile Boghian, secretarul general al comunei Gorbănești. Modalitățile prin care să centralizeze problemele colegilor, să promoveze propuneri de modificări legislative, sau să standardizeze procedurile de lucru au mai fost pe ordinea zilei.

 

Cancelaria prefectului