Informare de presă, 12.03.2022

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România 384 de cetățeni ucraineni și 137 de vehicule.

 La ora 08.00, în spațiile de cazare temporară amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau cazate 319 de persoane sosite din Ucraina.

Microbuzele ISU au transportat 21 de  persoane care au intrat în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, la locuri de cazare.

Voluntarii de la Crucea Roșie au distribuit, în cursul zilei de ieri alimente neperisabile, sucuri, produse de igienă personală, pături, jucării, cartele telefonice și baterii externe, cetățenilor ucraineni cazați la Păltiniș și Havârna, dar și celor care au intrat în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut.

În ultimele 24 ore, 158 de pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Instituției Prefectului Județul Botoșani au desfășurat misiuni în sprijinul cetățenilor sosiți din zona de conflict, atât în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, cât și în proximitatea acestora.

Prin toate acțiunile desfășurate, oferă sprijin persoanelor sosite din Ucraina.

Gestionarea tuturor activităților din județul Botoșani, privind persoanele sosite din Ucraina, se realizează sub coordonarea prefectului județului, cu sprijinul autorităților competente.

 Situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 din 24 de ore de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

 Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.

 Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale.

#misiunipermanente #solidaritatefaragranite #RomaniaStandsforUkraine