Informare de presă, 14 martie 2022

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Botoșani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 614 persoane cu 160 vehicule.

La ora 20.00, erau disponibile 1.452 locuri puse la dispoziție de autoritățile din județul Botoșani, cetățenilor ucraineni.

În  baza Protocolului de parteneriat existent între Crucea Rosie Româna – Filiala Botoșani și ISJ Botoșani, în weekendul trecut,  voluntarii filialei CR Botoșani împreună cu profesori – voluntari din Botoșani au asigurat permanența la cortul amplasat la punctul de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut pentru sprijinirea persoanelor refugiate din Ucraina.

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu.

La nivelul județului Botoșani există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații. Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați.

▶Datele de contact ale CJCCI: 0756.05.55.91;

0756.13.13.98 ; 0756192737