Informare de presă, 25 februarie 2022

Până la ora transmiterii acestei informări, nu a fost înregistrată nici o cerere de azil, de către nici o persoană aflată în tranzit pe raza județului Botoșani. Situația este monitorizată permanent.
176 de persoane cu cetățenie ucrainiană, adulți și copii, aflate în tranzit pe teritoriul județului Botoșani, s-au cazat noaptea trecută în unități de cazare din Municipiul Botoșani.
Prin cele două puncte vamale de trecere a frontierei cu Republica Moldova, traficul se desfășoară în condiții normale, cu o ușoară creștere a valorilor. În această dimineață, la punctul de trecere a frontierei de la Stânca Costești, timpii de așteptare erau de 10 minute.
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, a inventariat posibilitățile de cazare în clădiri, săli de sport, cămine culturale, pensiuni, hoteluri, dar și locații care să aibă acces la energie electrică și apă potabilă de pe raza județului Botoșani, existând o situație la zi, iar în acest moment, Stadionul Municipal Botoșani nu reprezintă o primă opțiune, pentru montarea unei tabere pentru sinistrați
”Monitorizăm permanent situația. Suntem pregătiți, există o bună colaborare între structurile cu atribuții în gestionarea acestui tip de situații, suntem în dialog neîntrerupt,” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.