S-a lansat la Botoșani Caravana Digitalizării

Aflat în vizită în județul Botoșani, la invitația reprezentantului Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Sebastian Burduja a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani, organizată de Instituția Prefectului – Județul Botoșani, astăzi, în sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ.

Cu această ocazie, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat la Botoșani ”Caravana Digitalizării” și a oferit clarificări despre integrarea instrumentelor digitale în cadrul administrației publice locale.

La întâlnirea cu primarii din județul Botoșani au participat, la invitația prefectului județului Botoșani, Sorin Cornilă și Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, președintele PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, și Florin Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, care a prezentat ”Parteneriatul pentru comunitate – Poșta Română vine în sprijinul administrației publice locale.

 

”Instituția Prefectului este un partener al autorităților locale din Județul Botoșani. Rolul nostru este de a oferi sprijin primarilor pentru ca ei să realizeze și să implementeze cât mai multe proiecte în folosul cetățenilor județului Botoșani. La începutul anului am organizat o ședință de îndrumare, în care domnul Mihai Găspărel – inspector șef, Garda Forestieră Suceava, a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență – Campania națională de împădurire – Schema de ajutor de stat ”Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” care are drept scop creșterea suprafeței acoperite de vegetație forestieră, precum și înființarea perdelelor forestiere de protecție. Astăzi, domnul Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat la Botoșani Caravana Digitalizării, a prezentat cum pot fi integrate instrumentele digitale în cadrul administrației publice locale, iar directorul C.N. Poșta Română SA, Florin Valentin ȘTEFAN, a prezentat ”Parteneriatul pentru comunitate – Poșta Română vine în sprijinul administrației publice locale. Pentru a ajunge la nivelul statelor Uniunii Europene din punctul de vedere al digitalizării administrației publice locale, este necesar să simplificăm procedurile administrative, să reducem timpul de procesare a cererilor cetățenilor și să asigurăm accesul online la serviciile publice, iar Guvernul României a realizat deja multe progrese în acest sens, într-o perioadă scurtă de timp. Suntem pe drumul cel bun. Pe plan local, rolul nostru este de a ajuta și sprijini autoritățile locale. Îmi doresc ca  într-un timp cât mai scurt, toate primăriile din județul Botoșani să treacă pe platforma ghișeul.ro” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.