Ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani

Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a prezidat astăzi Ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani care a avut loc în Sala Nicolae Iorga, din Palatul Administrativ.

În debutul ședinței au fost prezentate măsurile de supraveghere și control pentru perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor de iarnă 2023, de către directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, domnul Ovidiu Airimițoae, din partea Direcției de Sănătate Publică Botoșani doamna Daniela Șuta și comisar şef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Botoșani, domnul Mirel Rogalschi.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Domnule comisar șef, fac un apel la dumneavoastră pe acest subiect, să fim vigilenți, să fim eficienți, pentru că cea mai importantă responsabilitate a noastră, a tuturor, o reprezintă siguranța cetățenilor.”

În continuare, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Botoşani, domnul Cristian Delibaș a prezentat ”Stadiul recoltării principalelor culturi înfiinţate în primăvara anului 2023”, iar directorul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Botoșani, domnul Iulian Axinciuc a prezentat ”Raportul de încheiere a întocmirii amenajamentelor pastorale ale suprafeţelor ocupate cu pajişti permanente, la nivelul judeţului Botoşani – concluziile studiilor pedologice şi agrochimice.”

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Domnule director Axinciuc noi vă sprijinim, știu că sunteți profesioniști și vă faceți treaba și colaborați cu Direcția Agricolă, ideea este să prezentăm pe înțelesul tuturor necesitatea acestor studii și să le promovăm. Instituția Prefectului vă poate sprijini să realizați o campanie de mediatizare, putem trimite o informare către toate UAT-urile.

Ședința a continuat cu prezentarea de către comisarul şef al GNM-Comisariatul Județean Botoșani, doamna Cristina Kashyap a situației gestionării deșeurilor municipale în Județul Botoșani.

În finalul ședinței, prefectul județului Botoșani i-a invitat pe cei prezenți la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

Sorin Cornilă: ”Vă invit pe toți la cele 3 manifestări dedicate Zilei Naționale a României, organizate în acest an. În Municipiul Botoșani, la ora 09:30 în Centrul Istoric la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Piaţa 1 Decembrie 1918 și Defilarea detașamentului de onoare și a detașamentului cu tehnică de intervenție, pe strada Cuza Vodă, în fața Palatului Administrativ, la ora 10:30.
În Municipiul Dorohoi, de la ora 13:00 la Monumentul Eroilor din fața Primăriei și Orașul Darabani, de la ora 15:00 la Monumentul Eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, din proximitatea sediului primăriei.”

Materialele prezentate sunt publicate pentru consultare/informare pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Botoșani:

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/colegiul-prefectural/