Ședința comisiei de analiză a factorilor care influențează siguranța rutieră în județul Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a prezidat astăzi ședința comisiei de analiză a factorilor care influențează siguranța rutieră la nivelul județului Botoșani.

Întâlnirea comisiei a avut loc în sala Nicolae Iorga din incinta Palatului Administrativ.

La ședință au participat, comisarul șef de poliție Teodor Orhei – șeful Serviciului Rutier, subcomisar de poliție, Alexandru Ivanov – șeful Biroului Rutier, Gheorghe Crețu – reprezentant Federației Naționale a Formatorilor Rutieri din România,  reprezentanții legali ai Școlilor de conducători auto din județul Botoșani.

În cadrul ședinței s-a discutat despre:

– Statistica parcului auto, a numărului de posesori permise conducere și a examinărilor pentru obținerea permisului de conducere.

– Statistica promovabilității la prima examinare.

– Măsurile pentru reducerea numărului de accidente de circulație ce au ca autori conducătorii auto începători.

– Propuneri din partea participanților privind îmbunătățirea activitații de pregătire a candidaților pentru obținerea permisului de conducere.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Principalele roluri ale comisiei de siguranță rutieră sunt identificarea cauzelor de producere a accidentelor rutiere, dispunerea măsurilor necesare diminuării riscurilor de victimizare în rândul populației prin accidente rutiere și identificarea măsurilor de creștere a gradului de pregătire a candidaților pentru obținerea permisului de conducere, respectiv la examinarea propriu-zisă  a candidaților.”

Conform datelor oferite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani, în data de 31.08.2022 la nivelul județului Botoșani, 148.748 persoane dețineau permis de conducere, iar în data de 31.08.2023, 152.227 persoane dețineau permis de conducere.

În ceea ce privește statistica parcului auto, în data de 31.08.2022, erau înmatriculate în județul Botoșani 124.679 de vehicule, iar în data de 31.08.20223, erau înmatriculate în județul Botoșani 132.080 de vehicule.