Ședința Comisiei de Dialog Social Botoșani – 11 aprilie 2024

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a prezidat astăzi ședința Comisiei de Dialog Social, în calitate de președinte.

La ședința, care a avut loc în Sala ”Ștefan Luchian” din Palatul Administrativ, au participat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, consilierul  Instituției Prefectului Județul Botoșani, Silviu Chițan, consilierul  Instituției Prefectului Județul Botoșani, Carmen Prisăcariu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Anca Apăvăloaie, Inspector Şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani, Daniela Lozneanu, inspectorul Agenției Județene de Prestații Sociale Botoșani, Mihai Rusu, Preşedintele C.S.D.R. – filiala Botoşani, Liviu Axinte, Preşedintele CNS Cartel ALFA – filiala Botoşani, Daniel Bulboacă, Preşedintele CNS MERIDIAN – filiala Botoşani, Virgil Bordei, Preşedinte U.J.S.L. – C.N.S.L.R. Frăţia – filiala Botoşani, Radu Fegher, Președintele Concordia, Daniela Neamțu, Președintele BNS – Filiala Botoșani, Vasile Chiru și reprezentanții sindicatului Direcției Județene Sport și Tineret Botoșani, Cornelia Paicu și Radu Anghel.

În cadrul întâlnirii s-a dezbătut materialul transmis de BNS, filiala Botoșani privind situația angajaților de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani și s-a discutat problematica socio-economică a partenerilor sociali din județul Botoșani.

Revendicările se referă la inechitățile salariale, munca suplimentară neplătită și necompensată cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal, suprasolicitarea personalului, condițiile de muncă și nivelul scăzut al salariilor.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Am toată deschiderea, activitatea Direcției Județene de Sport și Tineret Botoșani este una importantă pentru tinerii din județ, de aceea trebuie să abordăm mai mult subiectul. Situația este una națională, de aceea cred că trebuie să veniți cu un material susținut la nivel național, cu propuneri concrete. Sunt începute discuții la nivel național, eu sprijin demersul dumneavoastră și vă felicit pentru activitatea pe care o desfășurați, în condițiile pe care ni le-ați prezentat. Noi facem tot ce ține de noi instituțional. Prin Comisia de Dialog Social am răspuns, împreună, multor provocări cu care ne-am confruntat, iar rezultatele se văd.”