Ședința Comisiei de Dialog Social Botoșani – 6 iunie 2024

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a prezidat astăzi ședința Comisiei de Dialog Social Botoșani, în calitate de președinte.

La ședința, care a avut loc în Sala ”Nicolae Iorga” din Palatul Administrativ, au participat, subprefectul județului Botoșani, Cristina Breșug, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, Directorul Cancelariei Prefectului, Cătălina Acatrinei, consilierul Instituției Prefectului Județul Botoșani, Silviu Chițan, consilierul Instituției Prefectului Județul Botoșani, Carmen Prisăcariu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Anca Apăvăloaie, Inspector Şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani, Daniela Lozneanu, inspectorul Agenției Județene de Prestații Sociale Botoșani, Mihai Russu, Preşedintele C.S.D.R. – filiala Botoşani, Liviu Axinte, Vicepreşedintele CNS Cartel ALFA – filiala Botoşani, Florin Sadovei, Preşedinte U.J.S.L. – C.N.S.L.R. Frăţia – filiala Botoşani, Radu Fegher, Președintele BNS – Filiala Botoșani, Vasile Chiru și Președintele filialei Botoșani a CNIMMR, Florin Egner. Totodată, au fost invitați să participe și reprezentanții agenților economici care activează în industria textilă.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre situația personalului de la SC ARTSANA ROMANIA SRL, urmare a notificării de concediere colectivă.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Urmare a solicitării AJOFM Botoșani, a doamnei director Anca Apăvăloaie, v-am invitat astăzi la această ședință, ca să analizăm situația, care nu e una fericită pentru noi, pentru județul Botoșani, urmare a notificării de concediere colectivă de la ARTSANA ROMANIA. Acestor oameni trebuie să le asigurăm o protecție, consiliere și să ne asigurăm că urmează toate etapele pentru a se reîncadra în câmpul muncii și trec peste hopul acesta. Momentul nu este unul fericit. Văd disponibilitate din partea agenților economici care activează în industria textilă, vă mulțumim pentru că ați dat curs invitației noastre.”

Prezenți la întâlnire, reprezentanții mai multor societăți comerciale s-au oferit să angajeze persoanele care vor fi disponibilizate de către SC ARTSANA ROMANIA SRL, arătând că în domeniu există în continuare cerere de forță de muncă.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Luăm întâlnirea de astăzi ca un punct de discuție, revenim, ne întâlnim și invităm din nou toți reprezentanții societăților care activează în domeniu și împreună să găsim modalități de sprijin pentru persoanele afectate de restrângeri de activitate și implicit reduceri de personal. Cu toate discuțiile și intervențiile pe care le-am avut, întâlnirea de astăzi este un punct important pentru a găsi o rezolvare pentru situația cu care se confruntă acești oameni. Cu sprijin din partea agenților economici care activează în industria textilă își vor găsi de muncă în domeniu. Am încredere că situația se va rezolva.”