Testare gratuită la Centrul de Permanență de pe Independenței

Direcția de Sănătate Publică Botoșani anunță botoșănenii care prezintă simptome de răceală și doresc să se testeze  COVID-19 că se pot prezenta nonstop la Centrul de Permanență de pe strada Independenței nr. 7 din municipiul Botoșani. De asemenea, pentru persoanele din județ, testarea gratuită se face la cei 78 de medici de familie aflați în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, chiar dacă pacientul nu este luat în evidențele vreunui medic de familie (situație actualizată zilnic pe site-ul CAS Botoșani).

Botoșănenii au opțiunea de a face test și la cele 4 farmacii (FarGalenus, Medimfarm TopFarm, Anca 3 Farm, EricFarm) care efectuează testare contracost dar și la laboratoarele private.

Facem mențiunea că la Unitatea de Primiri Urgențe timpul de așteptare se prelungește mult și este mai eficientă testarea la centrele enumerate anterior. După primirea rezultatelor, pacienții vor lua legătura cu medicul de familie sau se vor prezenta în cele trei centre de evaluare: de la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Secția Exterioară Săveni și Spitalul Municipal Dorohoi.