Vizită de lucru în Baza Botoșani a Secției Drumuri Naționale

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani a efectuat astăzi o vizită de lucru în Baza Botoșani a Secției Drumuri Naționale.

La întâlnirea ce a vizat pregătirile pentru buna organizare și desfășurare a deszăpezirii drumurilor naționale de pe raza județului Botoșani au participat Dumitru Clipaciuc, Șef Secția Drumuri Naționale, Liviu Mihalache, adjunct șef Secția Drumuri Naționale, Andrei Cristian Bucșă, șef Baza Botoșani, Nicolae Giurgiu reprezentantul prestatorului și comisar Ionuț Apostol – Serviciul Rutier Botoșani.

Prefectul județului Botoșani a solicitat intervenții rapide în situațiile în care starea carosabilului este afectată de precipitațiile sub formă de polei, lapoviță sau ninsoare.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Discuțiile au vizat situația operativă și situația stocurilor de sare și nisip. Sunt asigurate cantități suficiente de material antiderapant pentru deszăpezirea eficientă a drumurilor naționale din județul Botoșani. Ce ne dorim, atât eu, cât și reprezentanții SDN Botoșani, este ca prestatorul să se organizeze mai bine, în ceea ce privește starea tehnică a utilajelor și resursa umană disponibilă pentru a asigura servicii conform contractului. Am mai avut întâlniri pe acest subiect și vor mai fi și altele, pentru a ne asigura că se va interveni optim, așa cum ne dorim cu toții. Astăzi, în Baza Botoșani, erau 9 utilaje din 13 solicitate. Lucrurile pot fi îmbunătățite în ceea ce privește gestionarea resurselor aparținând firmei care, conform contractului subsecvent, trebuie să asigure serviciile de deszăpezire a drumurilor naționale. O parte din deficiențele din trecut au fost remediate în ceea ce privește ITP-urile și RCA-urile. Probleme cu decontările nu au fost, de aceea ne așteptăm să fie îndeplinite condițiile din contract și să avem deszăpeziri în condiții optime. Modul de intervenție poate fi îmbunătățit, asta aștept și asta am agreat astăzi.”

În acest moment, în cele 5 baze ale SDN de la Botoșani, Dorohoi, Darabani, Manoleasa, Ștefănești și în cele 2 puncte de sprijin de la Vârfu Câmpului și Săveni sunt 31 de utilaje de deszăpezire aparținând prestatorului.