”Ziua de Curățenie Națională 2022”

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, în sala Ștefan Luchian, din Palatul Administrativ, o întâlnire de lucru pentru a organiza la nivel județean acţiunea care va avea loc în data de 17 septembrie 2022 din cadrul proiectului naţional, „Ziua de Curățenie Națională 2022”.

La întâlnire au participat reprezentanți de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Asociația Comunelor din România-Filiala Botoșani, ADI EcoProces, SC URBAN SERV SA Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, Direcţia Silvică Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţíi de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Tudor Luchian” Botoşani, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani.

Instituția Prefectului-Județul Botoșani a transmis invitații de participare către Consiliul Județean Botoșani, Primăria Botoșani și celelalte 77 de unități administrativ-teritoriale din județ, în vederea mobilizării voluntarilor și gestionării deșeurilor rezultate în urma activității de voluntariat.

Instituția Prefectului-Județul Botoșani va coordona și colabora cu voluntarii proiectului din judeţul Botoşani, care se vor implica în acţiunea de voluntariat din data de 17 septembrie 2022.

În data de 6 septembrie 2022 vor fi făcute publice zonele stabilite pentru a fi ecologizate.

Materialele necesare, saci menajeri, mănuși de protecție și măști, vor fi distribuite de către Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani, în perioada 12-16 septembrie 2022, la sediul instituției, în intervalele orare 08:00 – 09:30 și 14:00 -16:30. Materialele de protecție pot fi ridicate de către responsabilii instituțiilor în baza listelor de voluntari transmise.

Deșeurile reciclabile vor fi colectate separat.

Ecologizarea zonelor selectate se va face simultan, în data de 17 septembrie 2022, în intervalul orar 08:00 – 13:00.

Startul oficial al campaniei se va da din Piața Revoluției, în fața Palatului Administrativ, de către angajații Instituției Prefectului și ai structurilor MAI, participanți la campanie.

”Ziua de Curățenie Națională 2022” se organizează pe 17 septembrie, împreună cu alte 190 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

”În cadrul întâlnirii de astăzi am pus la punct mai multe aspecte organizatorice, a fost realizată o primă variantă a calendarului acțiunilor și au fost stabilite liniile de comunicare publică. Vor urma și alte întâlniri, suntem implicați și îi invităm alături de noi pe toți primarii din județul Botoșani, pe reprezentanții tuturor instituțiilor publice și evident, pe botoșăneni să ni se alăture în acest demers civic, practic, ”Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din țară,” a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.