10 Noiembrie – Ziua Artileriei Române

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a participat astăzi la manifestările organizate cu ocazia aniversării Zilei Artileriei.

Cu această ocazie, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă a transmis următorul mesaj: ”Armata României sărbătorește astăzi Ziua Artileriei.

Istoria artileriei române se împletește cu istoria Armatei României și este clădită prin faptele de eroism ale celor care și-au făcut o datorie sacră din misiunea de a apăra România.

Artileria reprezintă, de 180 de ani, o compontentă principală a armatei Române, un simbol al forței. Sunt foarte mulți artileriști botoșăneni care de-a lungul anilor s-au evidențiat și care fac cinste armatei noastre și județului Botoșani.

Cu prilejul Zilei Artileriei, felicit întregul personal activ, în rezervă și în retragere, pentru contribuția adusă în dezvoltarea acestei arme de prestigiu.

Apreciez buna colaborare dintre cele două instituții, ne leagă obiectivul comun: binele botoșănenilor.

Să ne amintim în fiecare zi că este o onoare să fim în slujba cetățenilor, a botoșănenilor!

Doamnelor și domnilor artileriști, vă salut cu recunoştinţă și respect. Faceți parte dintr-o galerie specială, a celor care slujesc sub Drapelul tricolor, apărând ţara şi Naţiunea română.

Vă doresc sănătate, bucurii și împliniri alături de cei dragi, ascensiune în plan profesional, multe realizări și mult succes în îndeplinirea misiunilor! Să mânuiți bine!

La mulți ani, artileriști din Brigada 15 Mecanizată ”Podul Înalt”!

La mulți ani, Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”!”