Informare de presă

Astăzi, 4 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, care au ca principala cauză de producere oboseala la volan.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul nostru fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucraineni, polițiștii au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Polițiștii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă, ocazie cu care au oferit conducatorilor auto, dar și pasagerilor, cafea și recomandări pentru a ajunge în siguranță la destinație.

În continuare, echipajele mixte polițist-jandarm desfășoară misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice în proximitatea celor două puncte de trecere a frontierei, de fluidizare a traficului rutier și pietonal, precum și de îndrumare a cetățenilor ucraineni către spații de cazare.

Pentru siguranța cetățenilor din Ucraina, care ajung sau tranzitează județul nostru, polițiștii și jandarmii verifică identitatea persoanelor care se oferă să îi transporte spre diferite locații (cazări temporare, gări, autogări, aeroport).

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756192737, 0756131398 și 0756055591.