Informare de presă, 9.03.2022

În ultimele 24 ore, 146 de pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au desfășurat misiuni în sprijinul cetățenilor sosiți din zona de conflict, atât în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, cât și în proximitatea acestora.

          Prin toate acțiunile desfășurate, întind o mână de ajutor persoanelor sosite din Ucraina.

          De aseară, de la ora 20.00, până astăzi dimineață, la ora 08.00, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România, 1.590 de cetățeni ucraineni și 350 de vehicule.

          La ora 08.00, în spațiile de cazare temporară amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau cazate 921 de persoane sosite din Ucraina.

          Cele patru microbuze aparținând ISU Botoșani, Vrancea și Timiș au transportat 240 de persoane, dintre care 104 copii, la locuri de cazare din Săveni, Bucecea și Botoșani și la limita cu județul Iași, de unde au fost preluați de microbuzele ISU Iași, dar și la Gara Verești.

La nivelul județului Botoșani există un Centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina.

          Situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 din 24 de ore de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

          Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.

          Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale.

Centrul Județean de Communicare Botoșani

#misiunipermanente #solidaritatefaragranite #RomaniaStandsforUkraine