Întâlnire cu ministrul Culturii, Raluca Turcan

Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, s-a întâlnit, în această dimineață, cu ministrul Culturii, Raluca Turcan.

La întâlnire au participat deputatul Costel Șoptică, subprefecții județului Botoșani, Elena-Paula Cojocariu-Berențan și Tiberiu Manolache, Directorul Cancelariei Prefectului, Cătălina Acatrinei, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu , și Directorul Direcției Județene pentru Cultură Botoșani, Dănuț Huțu.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre stadiul proiectelor unităților de cultură din județul Botoșani, situația sediilor instituțiilor de cultură.

A urmat apoi o dezbatere organizată de Instituția Prefectului în sala Nicolae Iorga, despre activitatea instituțiilor de cultură din județul Botoșani și despre proiectele propuse pentru viitor în domeniul cultural-artistic.

Apoi, prefectul județului Botoșani a însoțit-o pe doamna ministru la ceremonia de oferire a distincțiilor reprezentanților Teatrului ,,Mihai Eminescu” din Botoșani și Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” din Botoșani.

Distincții conferite de președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale pentru:

Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” din Botoșani – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” – Marius Rogojinschi, manager Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani

Teatrul ,,Mihai Eminescu” din Botoșani – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” – Alexandru Vasilachi, manager la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

După ceremonie prefectul județului Botoșani împreună cu doamna ministru s-au deplasat pe șantierul Teatrului ”Mihai Eminescu” și la sediul Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Vasilache”.

La finalul activităților, Instituția Prefectului – Județul Botoșani a organizat o conferință de presă la care au participat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, ministrul Culturii, Raluca Turcan, deputatul Costel Șoptică și Directorul Direcției Județene pentru Cultură Botoșani, Dănuț Huțu.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Continuăm seria întâlnirilor cu miniștrii din Guvernul României la Botoșani. Unul dintre obiectivele mandatului meu de prefect acesta este, de a aduce la Botoșani cât mai mulți miniștri pentru a facilita dialogul cu administrația locală, județeană și cu instituțiile publice locale. Îi mulțumesc doamnei ministru, Raluca Turcan, pentru vizită și pentru susținerea proiectelor instituțiilor de cultură din județul nostru. Împreună cu președintele PNL Botoșani, domnul deputat Costel Șoptică fac demersuri în continuare pentru a continua seria întâlnirilor în județul nostru cu miniștrii din Guvernul României cu scopul de a conecta administrațiile publice și instituțiile publice locale cu sectorul guvernamental.”