Pregătiri pentru Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie 2024

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a condus, astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județul Botoșani, în sala Ștefan Luchian, ședința tehnică de organizare a manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

În cadrul întâlnirii a fost definitivat programul manifestărilor dedicate sărbătorii din 24 ianuarie 2024,  Ziua Unirii Principatelor Române.

Apoi, Sorin Cornilă, alături de reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Poliției Locale și Primăriei Municipiului Botoșani, a efectuat o deplasare în teren pentru coordonare și recunoaștere, pentru stabilirea detaliilor organizatorice.

Manifestările vor avea loc în fața Inspectoratului Județean de Poliție, Bulevardul Mihai Eminescu nr. 57 din municipiul Botoşani, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 12:00, după următorul program:

Întâmpinarea primarului municipiului Botoșani şi a comandantului garnizoanei:

  • Salutul Drapelului de luptă

Intonarea Imnului Naţional al României

Oficierea serviciului religios

Contribuții botoșănene la Unirea Principatelor Române,  prezentate de domnul col.(rz) dr. Balanovici Sergiu

Prezentarea mesajului domnului Prim-ministru de către Prefectul județului Botoșani

Depuneri de coroane și jerbe de flori în acordurile „Imnului Eroilor” la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan-Cuza, conform prevederilor legale

Realizarea dispozitivului de defilare şi defilarea detaşamentului de onoare

Intonare „Hora Unirii”